Bezlepkové vánoční cukroví II (recepty)

Protože naše tipy na bezlepkové vánoční cukroví měly u vás úspěch, tak moc rádi přidáváme další. A budeme moc rádi, když nás budete inspirovat i vy a vaše vánoční recepty :).

Kdo říká, že cukroví si o Vánocích nemůže užít i ten, kdo má bezlepkovou dietu? První část receptů na bezlepkové vánoční cukroví najdete zde.

Čokoládovo-oříškové hvězdičky

Ingredience

  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 125 g cukr moučka
  • 1 bal. cukr vanilka
  • špetka soli
  • 1 lžička kávy
  • 60 g čokoláda na vaření
  • 225 g mleté lískové ořechy
  • špetka kypřícího prášku

Na polévu budete potřebovat

  • 50 g cukr moučka
  • 1 bílek
  • 2-3 kapky vody

Postup

Vejce, žloutek, cukry, sůl a kávu vyšleháme. Čokoládu ve vodní lázni rozpustíme a vlažnou přidáme do vaječné hmoty s ořechy. Přidáme kypřící prášek a vypracujeme těsto. Necháme 3 hodiny odležet. Vychladlé těsto vyválíme na moučkovém cukru na asi půl centimetru a vykrájíme hvězdičky, které potřeme silnou vrstvou polevy, kterou necháme vsáknout do těsta a dáme péct na 140°C.

Rychlé kokosky

Ingredience

  • 2 vaječné bílky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  •  1 hrnek mletého kokosu

Postup

Vyšleháme bílky a potom přidáme polovinu cukru, opět vyšleháme a poté přidáme zbývající cukr a hrnek kokosu a uděláme velmi hustou hmotu. Dáváme na papír na plech polévkovou lžící a pečeme v troubě do 160 stupňů do té doby, než kokosky získají jemně růžovou barvičku. Kokosky jsou po upečení měkké, poté ztvrdnou a je třeba je nechat odležet.

Vynikají a jednoduché Truffle

Ingredience

  • 150 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 400 g kvalitní čokolády na vaření, čím více kakaa, tak tím líp
  • 3 lžíce kakaa na obalení
  • 1 lžíce třtinového nebo palmového cukru

Postup

Změklé máslo vyšleháme do pěny s cukrem, přidáme čokoládu na vaření, kakao a rum. Směs vychladíme a tvarujeme kuličky, které obalíme kakaem a necháme do druhého dne pořádně ztuhnout v lednici.

Podobné články:

Napsat komentář