Dopřejte si zdravé mlsání v podobě raw skořicové rolky, která neobsahuje ani špetku lepku či rafinovaného cukru. Ale přitom si užijete harmonii chutí.
Raw skořicové rolky – recept
Těsto: 2 šálky naklíčeného ovsa (můžete použít i mandle nebo klasické vločky – vše záleží na vaší chuti), 25 měkkých vypeckovaných datlí, 1/2 lžičky kardamonu, 1/2 lžičky vanilkového lusku, 1/4 lžičky soli.
Skořicová náplň: 20 vypeckovaných datlí, 1 lžíce skořice, špetka soli, 3 lžíce vody. Rozinky můžete použít na dekoraci.
Postup: ingredience na těsto smíchejte dohromady a propracovávejte dokud nevznikne pevné těsto. Můžete ručně nebo v robotu. Potom těsto rozválejte pod folii, aby se vám nelepilo a nechte chvíli v lednici. Suroviny na náplň zpracujte stejným způsobem, pouze rozinky nebudete mixovat, ale přidáte nakonec jako ozdobu. Rozválený plát těsta naplníme skořicovou náplní. Nařežeme přibližně 10 cm široké pruhy a rolujeme. Tyto dlouhé rolky si nakrájíme na námi zvolenou šířku a ozdobíme rozinkami.
Dobrou raw food chuť!
TIP: Raw food snídane
Věděli jste, že: skořice je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů. Je i léčivá, vyrábí se z ní silice, tinktury, olej. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, které jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd. Působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení.